FOTO: IVAN ČORIĆ, HTZ
Jedrenje i nautika

Na valovima...

Jedrite bajkovitim kanjonom rijeke Krke pokraj strmih litica i divite se bojama rijeke na putu do pitoresknog gradića čarobnog u svakom svom detalju!

Iskonska povezanost Skradina i Skradinjana s morem i rijekom odražava se i danas u njihovoj gostoljubivosti prema nautičarima na različitim brodovima pod različitim zastavama. Marina Skradin zbog svoga središnjeg položaja na hrvatskoj jadranskoj obali, toj obali tisuću otoka kako je neki nazivaju, savršena je polazna točka vašega krstarenja, bez obzira na to krećete li prema sjevernim ili južnim jadranskim odredištima. Na povratku, u miru duboko uvučenog ušća rijeke Krke, u uvali gdje je nekoć bila liburnska, a poslije rimska trgovačka luka Horea, marina Skradin umornim nautičarima pruža sigurnu luku, okrjepu i zabavu.

ACI marina SkradinACI marina Skradin smještena je u uvali sjeverozapadno od pristaništa u Skradinu, nadomak Nacionalnog parka Krka. Zbog slatke vode u bazenu marine nautičari, a posebno vlasnici drvenih brodova, ovdje rado ostavljaju svoja plovila na zimovanju. Marina s gradskom jezgrom Skradina čini jedinstvenu cjelinu. Ugodna atmosfera i bogata ponuda glavni su razlozi za odabir ove tranzitne destinacije brojnih nautičara, koji u smiraj dana rado uživaju u vrhunskoj gastronomskoj ponudi i kvalitetnim dalmatinskim vinima. Marina je otvorena tijekom cijele godine, a raspolaže sa 180 vezova u moru, opremljenih priključcima za vodu i struju.

Možda Vas zanima i...