FOTO: MAJA DANICA PEČANIĆ, HTZ
Gastronomija i Enologija

Na skradinskoj trpezi

Ne propustite vrhunski gurmanski užitak, kušajte tradicionalna skradinska jela, uživajte u čuvenom skradinskom rižotu, osladite nepce lokalnim slasticama od smokava i badema i murvi, otkrijte arome različitih rakija od žižula i oraha ili likera od ružinih latica i neka vam ovaj nezaboravni gurmanski doživljaj ostane zauvijek u sjećanju!

Osobit zemljopisni položaj Skradina osjeti se u osebujnim, snažnim, ponekad egzotičnim aromama s bogatih skradinskih trpeza. Poljubac rijeke i mora, susret kontinenta i Mediterana, ispisuje ovdje stranice jedne uistinu posebne gastronomije, koja u svojem bogatstvu sadrži gotovo sve, riblja jela, kako ona morska tako i ona sa okusom rijeke, uz jegulje i pastrve, vrhunski pršuti sušeni na buri skradinskog zaleđa ili mesni specijaliteti od stoke koja slobodno pase u prirodi. Povrće i voće uzgojeno je daleko od gradova i zagađenja. Na skradinskoj trpezi svatko će naći omiljen zalogaj za sebe! 

Nemojte propustiti...