Dokumenti za iznajmljivače

Poštovani iznajmljivači,
u ovom dijelu možete pronaći upute i materijale koji su Vam potrebni za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pružanja usluge smještaja u domaćinstvu.

Pročitaj više
Zakonska regulativa

Turistički ured TZG Skradina pripremio je ažurirane informacije o zakonskoj regulativi za građane koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, a možete ih preuzeti u nastavku.

Pročitaj više
Obavijest o visini turističke pristojbe za 2021. godinu za područje Šibensko-kninske županije

Na temelju članka 32. Statuta Šibensko-kninske županije (¨Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije¨, broj 08/09, 4/13 i 3/18) i članka 15. Zakona o turističkoj pristojbi (¨Narodne novine¨ broj 71/19) Županijska skupština Šibensko - kninske županije, na 15. sjednici, od 12. prosinca 2019. godine, donijela je Odluku o visini turističke pristojbe za 2021. godinu za područje Šibensko-kninske županije.

Pročitaj više
Obavijest o visini turističke pristojbe za 2020. godinu za područje Šibensko-kninske županije

Sukladno novom Zakonu o turističkoj pristojbi (NN 52/19) te činjenici da Šibensko-kninska županija nije donijela odluku o visini turističke pristojbe za 2020. godinu, na našem području primjenjivati će se najniži iznosi propisani Pravilnikom o najnižem i najvišem iznosu turističke pristojbe (NN 72/19).

Pročitaj više
VAŽNO! Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Na temelju članka 14.a stavka 1. Zakona o turističkoj pristojbi (»Narodne novine«, br. 52/19 i 32/20), ministar turizma donio je: Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Pročitaj više