Cipal zlatar (lat. Liza aurata) riba je iz porodice cipala.

Sive je boje, s bjelkastim dnom, ima velike ljuske po tijelu. Velike je glave, s vrhom koji je tupo zaobljen, sama glava je široka, oči su vrlo blizu malih usta. Gornja usna je naglašeno ispupčena. Prepoznatljiv je po izraženoj žutoj pjegi na škržnom poklopcu, koja je najžutija od svih vrsta cipala koje je imaju.
Obožava boćatu vodu, nalazimo ga na ušćima rijeka ili čak i duboko u rijekama. Čest je i na drugim terenima uz obalu.

Ćokalice

Sitne ribe koje žive u sloju boćate vode - između gornjeg sloja slatke vode rijeke Krke i donjeg sloja slane morske vode.

Brancin (Lubin)

Riba koja naraste do 1 metar duljine, i dostigne težinu od 14 kg. Po svom izgledu brancin odaje da je grabežljivac. Čvrste je građe, robustan, ali istovremeno izdužene i elegantne linije tijela. Pliva vrlo brzo. Glava mu je srednje veličine, s nerazmjerno velikim ustima. Na kojima je donja usna blago isturena. Brancin nema velike zube, ali su brojni i jako oštri. Na škržnom poklopcu ima nekoliko jakih bodlji. Tijelo lubina pokriveno je malim ljuskama, svijetle je olovnosive boje što postrance prelazi u sivosrebrnastu, a dolje u srebrnasto bijelu. Iznad škržnog poklopca na tijelu ima crnkastu mrlju. Mladi, a iznimno i odrasli, su gore i postrance crno istočkani.
Nalazi se uzduž čitave jadranske obale i to na svakoj vrsti dna, u mutnom, bočatom i bistrom, slanom moru, najčešće oko ušća rijeka i uvala gdje se osjeća nazočnost slatke vode iz podmorskih izvora. Obitava u blizini obale, pretežno na malim dubinama od 2 do 5 metara, iako zna zaći i do 80 metara u dubinu.

Jegulja

Izgled jegulje je zmijolik, ima dugo, izduljeno tijelo, leđna peraja započinje daleko iza glave, rep se završava trakasto, spojem leđne i trbušne peraje. Donja čeljust jegulje je malo izduženija od gornje, oči se nalaze na samom vrhu glave, odmah poviše usta. Boja jegulje je zelenkasta ili sivkasto smeđa, a donji dio je žućkast. Obavijene su slojem sluzi koji jegulji omogućava provlačenje kroz gusto raslinje u rijekama, a također i puzanje po obali i mulju pri niskom vodostaju.